پیامد های سیاسی و اقتصادی برگزیت

ساخت وبلاگ

 

   با گذشت یک سال از رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا مذاکرات برگزیت رسما آغاز شده است. حال با سفر دیوید دیویس وزیر و مسئول خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به مرکز این اتحادیه در بروکسل شرایط برای جدایی بریتانیا آنهم بعد از 44 سال همکاری فراهم می شود. اگر چه ایده یک بریتانیای مستقل همه اهداف و منویات هوا داران برگزیت بوده است، اما محققا چنین خروجی بدون پیامد برای مردم بریتانیا نخواهد بود.در این ارتباط مهمترین پیامد خروج انگلستان بیش از همه متوجه سیاست و اقتصاد بریتانیاست.

 در این ارتباط اولین پیامد برگزیت در حوزه سیاسی ایجاد تلاطم سیاسی و اتحادیه اروپا خواهد بود. در این ارتباط به نظر می رسد که بدون اقدامات مشترک اروپاییان در چارچوب اتحادیه اروپا، حل بحران­های مختلف جهانی از جمله: مبارزه با داعش، حصول نهایی نتایج برجام و مسئله سوریه و اوکراین اگر چه نه ناممکن بلکه  سخت تر ­شود. از سوی دیگر رهبران اتحادیه اروپا نگرانند که با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا،زمینه برای برگزاری  همه پرسی استقلال اسکاتلند فراهم شود. ضمن آنکه همین اقدام موجب تسری و دومینوی امواج خروج برای سایر کشور های عضو اتحادیه اروپا به ویژه  اروپای قاره ای از جمله اسپانیا، ایتالیا، بلژیک خواهد شد.

  در حیطه اقتصادی نیز خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به اقتصاد این کشور که پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است، آسیب وارد خواهد کرد. برای نمونه این خروج شوک جدی به اقتصاد این کشور وارد می­ کند و بیش از صد میلیارد پوند به بخش تولید در اقتصاد انگلیس ضرر خواهد زد که معادل پنج درصد تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور است. مزید بر آن ارزش پوند انگلیس در پی خروج این کشور از اتحادیه اروپا کاهش خواهد یافت.در این راستا طبق تحقیقات انجام شده، با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، حدود۹۵۰ هزار شغل در این کشور حذف خواهد شد،یعنی بیکاری ‏در این کشور در سال ۲۰۲۰، دو تا سه درصد بیشتر از وضعی خواهد بود که این کشور در اتحادیه اروپا باقی بماند. ضمن آنکه با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا سرمایه­ گذاری نیز آسیب خواهد دید. هم اینک نگاه بسیاری از شخصیت های مطرح جزیره از جمله دیوید کامرون،ترزا می و جرمی کوربین رهبر جدید حزب کارگر و صادق خان شهردار جدید لندن متوجه این پیامد هاست. در نگاه و باور این شخصیت ها  مسائل اقتصادی اروپا تنها حوزه‌ای است که بریتانیا در آن بیشترین میزان همگرایی با آن دارد.

  نظر به پیامد هایی که حیات سیاسی جزیره را در خروج از اتحادیه اروپا تهدید می کند، مهم نیست که زین پس نگاه و نگرش انگلستان به اتحادیه اروپا چگونه خواهد بود؟ مهم در وقت حاضر  همان خروج و دنبال کردن ایده بریتانیای مستقل است. اگر انگلستان تا دیروز به جهت راهبرد پان اروپاییش مایل نبود که بخشی از اختیارات حکومتی اش را به یک نهاد تکنوکرات اروپایی یا کمیسیون اروپایی واگذار کند، هم اینک خواب اجرایی سازی آن راهبرد تعبیر خوشی ندارد و گویی زمانش به پایان آمده است. انگلستان در وقت حاضر دیگر نمی تواند بر خط قرمز تاریخی خود،خطی قرمزی چون منشور مخالفت لندن با اتحادیه اروپا مقاومت کند. واقعیت آن است که مردم جزیره تحت دنبال کردن ایده بریتانیای مستقل برگزیت را بر همکاری های آتلانتیکی ترجیح داده اند.

|+| نوشته شده توسط صلاح الدين هرسني در دوشنبه بیست و نهم خرداد ۱۳۹۶  |
چشم انداز تشریک مساعی جدید آمریکا و روسیه در حل بحران سوریه...
ما را در سایت چشم انداز تشریک مساعی جدید آمریکا و روسیه در حل بحران سوریه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : s-harsani بازدید : 78 تاريخ : چهارشنبه 7 تير 1396 ساعت: 10:18